Openingsuren

ma-vrij 13.30 - 18.30

za 13.30 - 16.00

of op afspraak.

De zaak

1990 was het jaar dat Optiek Van Roost de deuren opende. Pieter Van Roost, gediplomeerd opticien-optometrist, is de stichter en zaakvoerder sindsdien.  Het kleinschalige karakter van de winkel is altijd een bewuste keuze geweest ten voordele van onze klanten. Die kleinschaligheid geldt trouwens alleen voor de bezetting, niet voor de keuze aan monturen, die is bovengemiddeld.  Waarin we verschillen van de rest is de ontegensprekelijke passie voor ons beroep.  We zijn constant op zoek om ons gamma te perfectioneren en onze productkennis uit te breiden.  We zijn van mening dat deze werkwijze alleen maar voordelen biedt voor onze klanten; al zien sommigen een bril alleen maar als een noodzaak, dan nog kunnen zij profiteren van het gegeven dat wij een bril een hogere plaats op de prioriteitenschaal geven.

Technisch gezien spelen wij aan de top, op maat van de klant gemaakte brilglazen kunnen alleen maar perfect worden geproduceerd als de vereiste apparatuur aanwezig is om de nodige parameters aan de glasfabricant te bezorgen.  Wij gebruiken daarvoor de visureal van Hoya (onze geprefereerde glasfabrikant).  Een geavanceerd videocentreersysteem, ontwikkeld om de meest precieze metingen (tot een tiende van een millimeter) af te leveren.  Het computergestuurde toestel selecteert niet alleen het ideale brillenglas voor uw correctie, maar berekent ook exact hoe het glas in uw montuur gemonteerd dient te worden.  Hiervoor baseert de berekeningsmethode zich op uw ogen, uw brilvoorschrift en uw kijkgedrag.  Bovendien kunt u via de visuReal® digitale foto’s van uzelf bekijken met verschillende monturen, zodat u precies – en mét uw huidige bril – ziet welke bril u het best staat.  Website: http://www.hoya.be.

We willen graag nog een bedankje richten tot alle klanten die sinds het begin onze zaak hebben uitgekozen en hopen in de toekomst op meer van hetzelfde.

 

Pieter